Diensten

APK Keuringen Landgraaf

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto met aanhangwagen met een toegestane maximum massa van 3500 kg, Jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten en het soort brandstof. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na een of twee jaar. Zware bedrijfsauto’s en sommige speciale voertuigen zoals taxi’s moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden En dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijft dus belangrijk.

U kunt uw voertuig tot twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum. De vervaldatum van de APK-keuring kunt u vinden via de website van de RDW. Of op Het oude APK-keuringsrapport van de vorige keuring.

Vergeet uw APK niet, klik hier voor het maken van een afspraak.

Reparatie / Herstelwerkzaamheden
Eventuele defecten aan uw auto worden rimpelloos hersteld. De werkplaatsmedewerkers zijn zeer professioneel. En ,zoals bij een universeel bedrijf wenselijk, hebben zij zich verregaand gespecialiseerd in auto’s van de meest diverse merken. Hun ervaring is bepalend en bijscholing zorgt ervoor dat hun kennis optimaal blijft. Gecombineerd met de meest moderne hulpmiddelen, is uw auto bij Autobedrijf Gerrits in vertrouwde handen.

Kleine onderhoudsbeurt
Een kleine onderhoudsbeurt maakt inzichtelijk wat de status is m.b.t. 30 punten bij uw auto. Daarnaast wordt de olie ververst en de oliefilter vervangen. De vakman kan tijdens de kleine onderhoudsbeurt ongeregeldheden tijdig signaleren en preventief onderhoud toepassen. Zo voorkom je dat bepaalde versleten onderdelen ook schade kunnen aanrichten bij de nog goed functionerende onderdelen in je auto. Bij een kleine onderhoudsbeurt worden diverse punten in de auto op slijtage en afstelling gecontroleerd. Tijdens het rijden worden bepaalde delen van de auto belast en zijn daardoor aan slijtage onderhevig. Om ervoor te zorgen dat je auto het goed blijft doen worden er tijdens de kleine inspectie niet alleen de motorolie en het oliefilter vervangen, maar meer dan 30 punten worden gecontroleerd op een juiste werking. Scharnieren worden gesmeerd en vloeistoffen worden bijgevuld, zodat deze tot aan eenvolgende onderhoudsbeurt kunnen blijven FUNCTIONEREN. Door een kleine onderhoudsinspectie tijdig uit te laten voeren kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en verholpen voordat dit tot grote problemen gaat leiden. In het onderhoudsboekje van je auto staat beschreven wanneer de kleine onderhoudsbeurt moet worden uitgevoerd.

Grote onderhoudsbeurt
De grote onderhoudsbeurt is ervoor om alle punten aan een auto te inspecteren. Naast het verversen van de motorolie en het vervangen van het oliefilter worden ook andere filters vervangen of gereinigd. De brandstof- en luchtfilter, de motorpakkingen, het koelsysteem, stuurbekrachtiging kortom alle aanwezige systemen worden, gereinigd en en/of vervangen. Doordat bij een grote onderhoudsinspectie veelal ook de onderdelen worden gecontroleerd wat ook bij een APK-keuring gebeurd wordt dit veelal gelijktijdig uitgevoerd. In het onderhoudsboekje van de auto is terug te vinden wanneer een grote onderhoudsbeurt noodzakelijk is.

Zomer- en Winterbeurt
Denk ook eens na over een zomer- of een winterbeurt. Veel auto’s worden een paar keer per jaar aan soms extreme omstandigheden blootgesteld. Bijvoorbeeld tijdens een lange reis met de caravan naar het zuiden. Of een rit over de besneeuwde en beijzelde wegen op weg naar de wintersport vakantie. In dergelijke gevallen is het raadzaam om vooraf een aantal zaken te laten checken. Zit er nog voldoende koelvloeistof in het systeem? Heeft de remvloeistof nog de juiste samenstelling? Zit er nog voldoende profiel op mijn banden? U Kunt het beste voor de zomer en winter even een check uit laten voeren, zodat u altijd veilig op weg bent.

Airco service
Ook uw airco heeft regelmatig onderhoud nodig. Zorg dat uw airco in optimale conditie is. Dit voorkomt nare luchtjes en daardoor heeft u minder snel last van brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen. Bovendien zorgt de airco ervoor dat u fris achter het stuur zit.

Autobedrijf Gerrits heeft een speciaal onderhoudsprogramma voor airco’s, deze wordt uitgevoerd door onze airco-specialisten.

Adresgegevens

Autobedrijf Gerrits
Vogelzankweg 226
6374 AH Landgraaf
T: 045 - 5226770
M: 06 - 22232167
E: autogerrits@home.nl
E: autogerrits@live.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag:
van 09:00 t/m 17:00

Zaterdag en zondag Gesloten

© 2014 - Powered by Autosoft - Disclaimer
MENU